verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

МЕДИУМИТЕ И ПРОПАГАНДАТА: Избор написи на Владимир Петрески во 2015 година

on 30 - 12 - 2015       
Владимир Петрески. Фото: Метаморфозис
Владимир Петрески. Фото: Метаморфозис

 

1. Лажните лични карти и лажните медиуми на власта (20. 12. 2015)

2. 20 милиони евра годишно медиумите можат да само да сонуваат, но не и да ги добијат од донаторите (24. 11. 2015)

3. И пропагандата не е она што беше: Наместо игнорирање – деманти и засилени контранапади врз критичките медиуми (26. 10. 2015)

4. Буџетски анализи со партиски шмек (19. 10. 2015)

5. Хајка против НВО-секторот: Клевети и бесмислици (11. 08. 2015)

6. Медиумскиот кукавичлук на власта (16. 07. 2015)

7. ЕУ стави крај на владината пропаганда финансирана со народни пари (20. 06. 2015)

8. Марсовскиот поглед на Ѓорге Иванов врз медиумите во Македонија (18. 06. 2015)

9. Агенција за разузнaвање ли е, мало дете ли е? (05. 06. 2015)

10. Пропагандниот Путинистан во и околу Македонија (26. 05. 2015)

11. „Пуч“ предизвика користење на нова невидена пропаганда во новинарството (08. 05. 2015)

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *