verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Предложи напис за рецензија

Почитувани читатели,

На оваа страница од сајтот на Проектот за проверка на факти во медиумите можете да предложите напис или ТВ/радио прилог за рецензирање од страна на тимот рецензенти, кои работат на овој Сервис. Вашиот предлог, сепак, треба да содржи линк до предложениот напис за да можеме да го лоцираме. Тој ќе биде доставен до рецензентите и ако некој од нив е заинтересиран може да го земе да Вашиот предлог и да го рецензира.

Рецензиите се прават според методологијата на проектот, а се земаат предвид и Кодексот на новинарите на Македонија, како и кодексите на релевантните меѓународни новинарски организации.

Како што може да се види и од формуларот, доставувањето предлози за рецензирање е анонимно ако вие така сакате, што значи дека не мора доставите ни адреса на електронска пошта.

Пожелно е во рубриката „Ваша порака“ да напишете неколку реда зошто мислите дека предложениот напис  треба да се рецензира и тоа особено ако сте експерт/познавач од областа на која тој се однесува и ако имате специјализирани знаења кои би ни помогнале и би не насочиле на што да обратиме внимание при рецензирањето.

Напомена: Ве молиме овде да не оставате коментари и мислења за објавените написи и слично. Тоа можете да го сторите под секој објавен текст од овој веб сајт.

 

Ваше име, прекар или псевдоним (задолжително - ќе биде прикажано јавно)

Е-пошта (незадолжително - нема да биде прикажано јавно)

Наслов на написот

Линк до написот

Ваша Порака

Внесете го кодот на сликата
captcha

Претплатете се за најнови вести