verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Изданија

NaslovnaJpgVeb-crop-480dpi

„Професионално и одговорно новинарство“ – Зборник

 

Почитувани читатели,

 

Пред вас е зборникот со наслов „Професионално и одговорно новинарство“, кој е изработен во рамките на Проектот за проверка на факти во медиумите. Во него, на 460 страници, се поместени написи од проблематиката поврзана со професионалните новинарски стандарди и проверката на факти. Тие се изработени во периодот од 2013 до 2016 година од над 30 новинари кои во овој период соработуваа со Сервисот за проверка на факти.

 

Целиот зборник во PDF формат можете да го преземете: ОВДЕ.

 

А, овде се рецензиите на зборникот од проф. д-р Јасна Бачовска Недиќ и доц. д-р Сефер Тахири:

Четиво кое обработува суштински проблематики на новинарството

Проф. д-р Јасна Бачовска Недиќ

 

Зборник за деконструкција на наводните медиуми

Доц. д-р Сефер Тахири

 

Претплатете се за најнови вести