verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

Сите интервјуа на „Сервис за проверка на факти во медиумите“ во 2015 година

on 30 - 12 - 2015       
Сите наши интервјуа. Колаж: СПФМ
Сите наши интервјуа во 2015 година. Колаж: СПФМ

 

1. Чаусидис: Новинарите не треба да бидат алатки за останување или симнување од власт на одредена партија (21. 12. 2015)

2. Незири: За истражувачко новинарство потребна е добра финансиска кондиција на медиумот и слобода за истражување (26. 11. 2015)

3. Васко Ефтов: Моите ставови се исти и сега како и пред пет години (10. 11. 2015)

4. Адамчевски: Мнозинството медиуми се однесуваат игнорантски кон жалбената постапка во СЕММ, но сигурно не им е сеедно (5. 11. 2015)

5. Тахири: Деградирање во медиумите, како од политиката така и од самата професија (10. 09. 2015)

6. Исени: На многу портали цел им се плагијати, сензации, манипулации (03. 09. 2015)

7. Кокаланов: Наша цел е со помош на насилство и уцени врз премиерот, да ја урнеме оваа и секоја следна влада (01. 09. 2015)

8. Зекири: Политичките партии нема да успеат да ме уплашат (17. 08. 2015)

9. Иван Бојаџиски: Новинарството го упропастија крлежите што се накотија во професијата, цицајќи ѝ ја крвта на вистината (07. 08. 2015)

10. Ристо Лазаров: Крајно време е нашето новинарство да се исчисти од сите Мефистофели (27. 07. 2015)

11. Саше Политико: Се надевам дека ќе продолжат да бегаат никаквеците! (13. 07. 2015)

12. Игор Трајковски, Time.mk: Размислуваме да го преполовиме бројот на страниците што ги агрегираме (29. 06. 2015)

13. Атанас Кировски, директор и глодур на „Телма“: Во новинарството мора да се случи катарза (03. 04. 2015)

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *