verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Димитар Тануров

Кога објави на „Фејсбук“ стануваат репер за ставот на јавноста

на 11. 12. 2015 | |

[Рецензија: Граѓаните со масовна поддршка за владините проекти за младите] 

  Текстот е едностран и наведувачки. Во него се користат само фотографии од објави на социјалните мрежи, не се вметнати реакции на студентските здруженија и се дава само дел од говорот на премиерот.
Линк до оригиналниот напис: Граѓаните со масовна поддршка за владините проекти за младите Датум и време на објавување: 08.12.2015, 14:52 Датум на рецензирање: 10.12.2015 Рецензент: Димитар Тануров   СЕЛЕКТИВНОСТ „Двата проекти за младите кои ги најави премиерот, Никола Груевски во синоќешното обраќање наидоа на масовна поддршка кај граѓаните на социјалните мрежи. Граѓаните коментираат дека помошта за младите лица со овие мерки е голема и додаваат дека истите претставуват големо растеретување на буџетот на студентите и средношколците.“ Авторот

Кога со стар мебел се прави нова вест!

на 9. 12. 2015 | | sq
 

[Рецензија: Спасовски и СДСМ едно зборуваат во опозиција, а друго кога се на позиција]

  Текстот е коментарски и едностран, нема реакција од министерот за внатрешни работи, нема наведен избор за тврдењата, ниту, пак, поткрепа на изнесените тврдења.
Линк до оригиналниот напис: Спасовски и СДСМ едно зборуваат во опозиција, а друго кога се на позиција Датум и време на објавување: 7.12. 2015, 15:26 Датум на рецензирање: 08.12.2015 Рецензент: Димитар Тануров „Техничкиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски денес се пофали со новиот мебел кој го набавил за своите соработници, нови фотелји, канцелариски бироа, иако неговата партија жестоко го напаѓаше секој буџет ветувајќи дека ставката за набавка на канцелариски мебел и опрема ќе ја сведеле на нула.“ Авторот на текстот,

Претплатете се за најнови вести