verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

ЗА

Другарчиња, прпа а?

Маргарита
Сметам дека новинарот вметнува лажна вест во средината на колумната дури и со ставање наводници како да цитира верно: -уцената на лидерот на СДСМ „парламентот нема да се распушти и избори нема да се распишат, ако не се прифатат овие проекти....“ Информацијата која кореспондира со правилата и е веројатно вистина, беше дека за проектите, т. е. законот за ЈО и други важни закони треба да се ГЛАСА пред да се распушти собранието. Сметам дека лидерот на СДСМ го кажа токму тоа.


04 - 02 - 2020


ЗА

Другарчиња, прпа а?

Маргарита
(Полето за линк изгледа не прифаќа кирилица, комплетниот линк е овој https://plusinfo.mk/другарчиња-прпа-а/ ) Сметам дека новинарот Бранко Героски вметнува лажна вест во средината на колумната дури и во наводници како директен цитат -...уцената на лидерот на СДСМ „парламентот нема да се распушти и избори нема да се распишат, ако не се прифатат овие проекти“ . Сметам дека тоа е извртување на вистината, која се состои во завршување на процесот на гласање, што впрочем и кажа премиерот.


04 - 02 - 2020


ЗА

Другарчиња, прпа а?

Маргарита
(Полето за линк изгледа не прифаќа кирилица, комплетниот линк е овој https://plusinfo.mk/другарчиња-прпа-а/ ) Сметам дека новинарот Бранко Героски вметнува лажна вест во средината на колумната дури и во наводници како директен цитат -...уцената на лидерот на СДСМ „парламентот нема да се распушти и избори нема да се распишат, ако не се прифатат овие проекти“ . Сметам дека тоа е извртување на вистината, која се состои во завршување на процесот на гласање, што впрочем и кажа премиерот.


04 - 02 - 2020


ЗА

Филип Морис – „лидер на иновацијата“ во тутунската индустрија

Elena
Би сакала да ви го предочам текст објавен на еден од најпознатите македонски сајтови Црно Бело. Се работи за комерцијален текст на тутунската компанија Филип Морис. Прво на сајтот нема наведено дека се работи за комерцијален текст, што очигледно е! Второ, тектот е неточен и шири дезинформации во врска со безбедноста на електронските цигари. Зборува за Светската Здравствена Организација (СЗО) како да го подржува користењето на електронските цигари кога тоа не е точно. Во прилог ви оставам линк од: 1) СЗО: http://www9.who.int/bulletin/volumes/92/12/14-031214/en/. 2) Center for Disease Control USA: https://www.cdc.gov/tobacco/basic_information/e-cigarettes/severe-lung-disease.html 3) Harvard: https://www.health.harvard.edu/blog/can-vaping-damage-your-lungs-what-we-do-and-dont-know-2019090417734 Со почит, лекар, со магистратура од областа на епидемиологија и јавно здравје и интернационално искуство со научно/истражувачка работа.


14 - 01 - 2020


ЗА

Филип Морис – „лидер на иновацијата“ во тутунската индустрија

Elena
Би сакала да ви го предочам текст објавен на еден од најпознатите македонски сајтови Црно Бело. Се работи за комерцијален текст на тутунската компанија Филип Морис. Прво на сајтот нема наведено дека се работи за комерцијален текст, што очигледно е! Второ, тектот е неточен и шири дезинформации во врска со безбедноста на електронските цигари. Зборува за Светската Здравствена Организација (СЗО) како да го подржува користењето на електронските цигари кога тоа не е точно. Во прилог ви оставам линк од: 1) СЗО: http://www9.who.int/bulletin/volumes/92/12/14-031214/en/. 2) Center for Disease Control USA: https://www.cdc.gov/tobacco/basic_information/e-cigarettes/severe-lung-disease.html 3) Harvard: https://www.health.harvard.edu/blog/can-vaping-damage-your-lungs-what-we-do-and-dont-know-2019090417734 Со почит, лекар, со магистратура од областа на епидемиологија и јавно здравје и интернационално искуство со научно/истражувачка работа.


14 - 01 - 2020


Претплатете се за најнови вести