verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

Зголемен бројот на абортуси, пет девојки се премислиле

Даниел
Хаџилега тврди дека нема посебни формулари. Тогаш таа јавно изјавува дека Клиниката за гинекологија во Скопје, каде што е директорка, дека го крши новиот Закон за прекинување на бременоста. Тогаш Тодоров нека и пушти инспекција и да ја санкционира.
http://dnevnik.mk/?ItemID=E8AE910526451D42BC702FB18EDA4134


29 - 08 - 2013


ЗА

OTO – Нова холивудска секта

Небојша Костоски
Со овој напис, овој медиум директно, безобразно и неодговорно ја деградираше честа на членството и пласираше заблуда во која се изнесени купишта лаги и клевети. Редот О.Т.О не е никаква сатанистичка секта, туку иницијациско тело чии членови изучуваат најразлични езотериски пракси како кабала, јога, ритуална магика и слично. Редот е основан во 1895 година од Карл Келнер - австриски индустријалец и масон од највисок ранг.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=84401EF11F11BE45A4712E79DB611FE8


28 - 08 - 2013


ЗА

Се вљубив во Битола и во Скоп Вегас

Мартин Челопек
Спин со пренесување иронична забелешка како пофалба: „I wish there were an accurate way to convey to you just how much Skopje blew my mind. I was literally walking around with my eyes wide, occasionally shaking my head and muttering “…the f*ck is this place?” to myself like a crazy person.“ (http://www.adventurouskate.com/macedonia-this-magnificent-country-will-surprise-you/). Имаше и на Мактел коментар на темата кој го објаснува контекстот, односно значењето на поимот Лас Вегас за Американците (http://maktel.mk/makedonija-2/item/3945-amerikanska-turistka-smeta-deka-skopje-lichi-na-las-vegas-a-vesnikot-dnevnik-se-gordee-so-toa)
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=E796CE70B2F94741B2855EDDA8E3436C


27 - 08 - 2013


СТРАНА 323 of 330« ПРВА...102030...321322323324325...330...ПОСЛЕДНА »

Претплатете се за најнови вести