verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Најпопуларни вести на македонскиот интернет – 17.09.2013

on 17 - 09 - 2013       
Овој напис го има и на: Албански

Kurir Tarculovski

 .  

(ИСМВ Mediasense, 17.09.2013) – Ова се петте најпопуларни вести на македонскиот интернет во изминатите 72 часа според бројот на Фејсбук активности што ги имаат генерирано.

 

А.) Листата опфаќа генерални вести од сите рубрики (без рубриките Забава и Спорт), а вклучени се вести од 120 портали од најразлични провениенции:

 

1. Јохан и Соња се венчаа во Св. Јован Бигорски

573 допаѓања – 16 споделувања – 17 коментари – 16.09.2013 – Курир

2. Правењето ајвар пред зграда не е казниво само на електричен шпорет

259 допаѓања – 47 споделувања – 99 коментари – 16.09.2013 – Прес 24

3. Мега апсење во Скопје: Падна првиот човек на Вељаноски за шпионажа

276 допаѓања – 46 споделувања – 73 коментари – 16.09.2013 – Прес 24

4. Трајко Вељановски станува шеф на државата

235 допаѓања – 21 споделувања – 94 коментари – 16.09.2013 – Прес 24

5. Браќа Манаки Битола-Ред карпет

276 допаѓања – 54 споделувања – 9 коментари – 14.09.2013 – МКД

 

Б.) Најпопуларна вест во рубриките ЗАБАВА на порталите:

Најлепша вратоврска на вести

512 допаѓања – 73 споделувања – 151 коментари – 16.09.2013 – Think

 

В.) Најпопуларна вест во рубриките СПОРТ  на порталите:

„Комити“ испратија порака: Светлосни години сме пред сите други!

503 допаѓања – 42 споделувања – 76 коментари – 14.09.2013 – МКД

 

Поединечни категории:

а.) Вест со најмногу допаѓања: Јохан и Соња Тарчуловски тајно се венчаа – Прес 24 626 допаѓања

б.) Вест со најмногу споделувања: Како стресот не` уништува? Видео што мора да го погледнете! – Lady 124 споделувања

в.) Вест со најмногу коментари: Најлепша вратоврска на вести – Think 150 коментари

 

Извор: Grid.mk, состојба во 16.00 часот на 17.09.2013

 

(ИСМВ Mediasense,  – Информативен сервис за медиумски вести, пробна објава)

Претплатете се за најнови вести