Archives

Информирањето за избори е сериозен чин

на 8. 04. 2016 | |
[Рецензија: СДСМ прославува низ улиците бидеќи нема да има избори на 5ти Јуни] Треба да се отворат четири очи кога се известува, особено за битни и деликатни работи на политичката сцена во Македонија, дури и кога станува збор за медиум насочен кон македонската заедница во Австралија. Не е за занемарување фактот дека дијаспората има право на глас и вестите за изборите се многу битни за нив и за нивно информирање.   Линк до оригиналниот напис: СДСМ прославува низ улиците бидеќи нема да има избори на 5ти Јуни Датум и време на објавување: 07.04.2016, 00:25 Датум на рецензирање: 08.04.2016 Рецензент: Владо Ѓорчев  

ПОГРЕШНА ИНФОРМАЦИЈА

Веднаш мора да се каже дека насловот е невистинит: „СДСМ прославува низ улиците бидеќи нема

Новинарството не е кафеански муабет!

на 5. 04. 2016 | |
[ВИДЕО: Еве зошто Заев се исплашил од Бекир Асани]   Целиот текст се базира на шпекулација или, уште пострашно, целиот напис е како кафeански муабет базиран на искривоколчување изјава. Толку невистинити, недокажливи моменти,  во еден краток текст, тешко може да се најдат. Но, ете се случуваат чуда и овој текст, ако може така да се нарече, е токму таков – несодржаен, необјективен, невистинит… Нема  белег на професионален новинарски производ.   Линк до оригиналниот напис: ВИДЕО: Еве зошто Заев се исплашил од Бекир Асани Датум и време на објавување: 01.04.2016, 16:35 Датум на рецензирање: 05.04.2016 Рецензент: Владо Ѓорчев  

ШПЕКУЛАЦИИ НАМЕСТО ДОКАЗИ

„Ќе излезе ли нова снимка од приватен разговор на функционерите на ДУИ , откако Зоран Заев се соочил со