verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Визи, азил, човекови права

on 23 - 07 - 2014       

Анализа на односот на медиумите кон прашањата на визи, азил и човекови права од проф. д-р Мирјана Најчевска, во четири дела:

  1. Визната либерализација – остварување на слободата на движење како човеково право
  2. За азилот и „лажните азиланти“
  3. За казнувањето и дискриминацијата
  4. За отсуството на заштита и префрлањето на одговорноста

 

Бугарски граничари на бугарско-турската граница во патрола. Фото: Béla Szandelszky за UNHCR Central Europe

Бугарски граничари на бугарско-турската граница во патрола. Фото: Béla Szandelszky за UNHCR Central Europe

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Претплатете се за најнови вести