Archives

Пет практични совети како да идентификувате дезинформации и лажни вести!

на 23. 09. 2019 | |

Кој е медиумот, кој е домејнот, колку други медиуми ја пренеле веста итн., се само дел од методите за да проверите дали една вест е лажна или е нешто сомнително со фактите во текстот

  Пишува: Фатлуме Дервиши Лажните вести постоеле отсекогаш, но последниве години со развојот на интернетот и на онлајн-медиумите тие се проширија, па дури и станаа начин на заработка. Онлајн медиумите го олеснија „правењето“ вести, но го