Archives

Чичаковски не беше разрешен од функцијата претседател на ДИК, туку поднесе оставка

на 4. 10. 2019 | |
[Рецензија: Чичаковски и сопругата на ексспецијалниот обвинител Ајро избрани за управни судии] Написот што е предмет на ова оценување генерално е солидно напишан, но впечатокот за жал е нагрден од една груба грешка што се провлекла во него. Имено, во текстот се вели дека Александар Чичаковски, кој од Судскиот совет деновиве (02.10.2019), беше избран за судија во Управниот суд, „бил разрешен“ од функцијата претседател на Државната изборна комисија (ДИК). Што