Archives

Чичаковски не беше разрешен од функцијата претседател на ДИК, туку поднесе оставка

на 4. 10. 2019 | |
[Рецензија: Чичаковски и сопругата на ексспецијалниот обвинител Ајро избрани за управни судии] Написот што е предмет на ова оценување генерално е солидно напишан, но впечатокот за жал е нагрден од една груба грешка што се провлекла во него. Имено, во текстот се вели дека Александар Чичаковски, кој од Судскиот совет деновиве (02.10.2019), беше избран за судија во Управниот суд, „бил разрешен“ од функцијата претседател на Државната изборна комисија (ДИК). Што

Пет практични совети како да идентификувате дезинформации и лажни вести!

на 23. 09. 2019 | |

Кој е медиумот, кој е домејнот, колку други медиуми ја пренеле веста итн., се само дел од методите за да проверите дали една вест е лажна или е нешто сомнително со фактите во текстот

  Пишува: Фатлуме Дервиши Лажните вести постоеле отсекогаш, но последниве години со развојот на интернетот и на онлајн-медиумите тие се проширија, па дури и станаа начин на заработка. Онлајн медиумите го олеснија „правењето“ вести, но го

Право на исправка на објавена информација во медиумите

на 12. 12. 2015 | |
Фото: pixabay  

Правото на исправка на објавена информација е регулирано со Законот за медиуми, во кој детално се опишуваат обврските на медиумите доколку од нив биде побарано да извршат исправка на веќе објавена информација.

  Пишува: Александар Георгиев   Во согласност со Кодексот на новинари, новинарот треба да настојува да биде обезбедено објавување исправка, демант и одговор во случај кога ќе биде утврдена неточност на информацијата.  

Кој има

АПЦ: Македонската влада презема чекори за ограничување на слободата на говорот на интернет и зголемување на државната контрола врз медиумите

на 5. 07. 2013 | |
Македонија е една од многуте земји во кои граѓаните се борат за демократија и против мерките за контрола на медиумите и ограничување на слободата на изразување и пристап до информации на (и надвор од) интернет. Најнова мерка е предложениот Закон за медиуми и аудиовизуелни медиумски услуги со кој ќе се бара сите медиуми – и печатени и на интернет, да се филтрираат преку централизирана владина агенција со што всушност ќе и се овозможи на владата законски да филтрира и да цензурира содржини. На 8-ми април 2013 година, македонскиот министер за информатичко општество и администрација ја претстави нацрт-верзијата на законот и најави 60-дневен период за јавни консултации, кој формално би завршил на 8-ми јуни. За време на развивањето на оваа прва

ЕДРИ: Нов закон со кој се загрозува слободата на изразување во Македонија

на 5. 07. 2013 | |
Новиот македонски закон за медиуми и аудиовизуелни медиумски услуги создава сериозни ризици за слободата на изразување во Македонија. Со новиот закон се проширува делокругот на државната контрола од електронските медиуми (што е оправдано бидејќи тие користат ограничен јавен ресурс, имено безжичниот спектар) на сите видови медиуми, вклучувајќи ги и печатените и медиумите на интернет. Ова е неоправдано и непотребно и во голема мера ги надминува условите на Директивата на ЕУ за аудиовизуелни медиумски услуги 2010/13/ЕУ. Понатаму, премногу широките дефиниции (на пример, концептот новинари) и нејасни формулации создаваат ризик и можност за произволни толкувања од страна на државните регулатори, со што би се зголемил ризикот од поткопување на слободата на изразување. Подготовката на законот се одвиваше без ефективни консултации со релевантните