verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

ЗА

Другарчиња, прпа а?

Маргарита
Сметам дека новинарот вметнува лажна вест во средината на колумната дури и со ставање наводници како да цитира верно: -уцената на лидерот на СДСМ „парламентот нема да се распушти и избори нема да се распишат, ако не се прифатат овие проекти....“ Информацијата која кореспондира со правилата и е веројатно вистина, беше дека за проектите, т. е. законот за ЈО и други важни закони треба да се ГЛАСА пред да се распушти собранието. Сметам дека лидерот на СДСМ го кажа токму тоа.


04 - 02 - 2020


ЗА

Другарчиња, прпа а?

Маргарита
(Полето за линк изгледа не прифаќа кирилица, комплетниот линк е овој https://plusinfo.mk/другарчиња-прпа-а/ ) Сметам дека новинарот Бранко Героски вметнува лажна вест во средината на колумната дури и во наводници како директен цитат -...уцената на лидерот на СДСМ „парламентот нема да се распушти и избори нема да се распишат, ако не се прифатат овие проекти“ . Сметам дека тоа е извртување на вистината, која се состои во завршување на процесот на гласање, што впрочем и кажа премиерот.


04 - 02 - 2020


Претплатете се за најнови вести