verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

ЗА

Џеваир

Н.Н.
Скоро сите медиуми што објавиле вест дека е дигната карабината на зградите на Џеваир ја илустрирале со стара слика од компјутерска симулација на проектот, а не со фактичка фотографија од лице место. Врз оваа основа било кој од написиве може да биде рецензиран...
http://www.time.mk/?search=news&query=%D0%8F%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%B8%D1%80


14 - 08 - 2013


ЗА

Том и Џери цензурирани поради расизам

Маја Тошевска
Не се прави разлика меѓу поимот цензура употребен во насловот и автоцензура - која всушност се случила. Од текстот се гледа дека самиот издавач направил одлука да не ги вклучи спорните цртани. Дури може да се постави прашање дали тоа не е автоцензура, или легитимна уредувачка политика (освен ако не тврделе дека колекцијата ги содржи сите?)
http://www.plusinfo.mk/vest/102449/Tom-i-Gzeri-cenzurirani-poradi-rasizam


13 - 08 - 2013


Претплатете се за најнови вести