verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

ЗА

OTO – Нова холивудска секта

Небојша Костоски
Со овој напис, овој медиум директно, безобразно и неодговорно ја деградираше честа на членството и пласираше заблуда во која се изнесени купишта лаги и клевети. Редот О.Т.О не е никаква сатанистичка секта, туку иницијациско тело чии членови изучуваат најразлични езотериски пракси како кабала, јога, ритуална магика и слично. Редот е основан во 1895 година од Карл Келнер - австриски индустријалец и масон од највисок ранг.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=84401EF11F11BE45A4712E79DB611FE8


28 - 08 - 2013


ЗА

Се вљубив во Битола и во Скоп Вегас

Мартин Челопек
Спин со пренесување иронична забелешка како пофалба: „I wish there were an accurate way to convey to you just how much Skopje blew my mind. I was literally walking around with my eyes wide, occasionally shaking my head and muttering “…the f*ck is this place?” to myself like a crazy person.“ (http://www.adventurouskate.com/macedonia-this-magnificent-country-will-surprise-you/). Имаше и на Мактел коментар на темата кој го објаснува контекстот, односно значењето на поимот Лас Вегас за Американците (http://maktel.mk/makedonija-2/item/3945-amerikanska-turistka-smeta-deka-skopje-lichi-na-las-vegas-a-vesnikot-dnevnik-se-gordee-so-toa)
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=E796CE70B2F94741B2855EDDA8E3436C


27 - 08 - 2013


ЗА

По 35 години Македонија ќе добие нови и модерни возови

mnajdoska
(Сител, Курир..): "Нови и модерни возови за МЖ" - Да се разбереме, Shinkansen возовите се 'нови и модерни', а не некои си дизел 'гарнитури'.
http://daily.mk/search/?keywords=%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B8+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%9C%D0%96


27 - 08 - 2013


Претплатете се за најнови вести