verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

Кипарската полиција трага по Британецот кој како дете бил киднапиран од Роми

Елвис Шаќири
Ова е втор пат како барам рецензија на текст кој што нема ниту автор, ниту од каде е превземен текстот. Првиот пат не го рецензиравте текстот се надевам овој пат ќе одговорите. Се надевам дека ќе наидете на разбирање кога во јавноста се пласираат информации поврзани со Роми. Со почит, Елвис Шаќири
http://tocka.com.mk/1/109221/kiparskata-policija-traga-po-britanecot-koj-kako-dete-bil-kidnapiran-od-romi


28 - 10 - 2013


ЗА

Зошто Јованка Броз ја одбрала „Бела Чао“ за последен поздрав

Весна
Песната е пеена во Втората светска војна од италијанските партизани. Понатаму во текстот пишува Ч„Песната настанала во шеесетите години на минатиот век, во времето кога јованка имала неполни 40 години...“. Во шеесеттите години Јованка Броз не била партизанка, а војната била одамна завршена. Песната е настаната во Втората светска војна кога Јованка Будисављевиќ (многу пред да стане Броз) била партизанка и имала кон крајот на војната едвај 20 години. Втората светска војна е завршена 1941 година. Како е можно една песна да ја пеат италијанските партизани 20 години ПРЕД да биде настаната ? Многу несериозен текст со нелогични и неточни податоци.
http://brif.mk/rakurs/zosto-jovanka-broz-ja-odbrala-bela-cao-za-posleden-pozdrav/


28 - 10 - 2013


ЗА

Исповед на една девојка: Како станав скапа проститутка во Скопје!

Киро Велковски
Налет више со измислени текстови. Дури и на сајтот што е наведен како извор не може да се најде овој текст... Ова ли е новинарство...
http://zase.mk/ispoved-na-edna-devojka-kako-stanav-skapa-prostitutka-vo-skopje/


26 - 10 - 2013


СТРАНА 310 of 331« ПРВА...102030...308309310311312...320330...ПОСЛЕДНА »

Претплатете се за најнови вести