verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

Христијан Илиевски нов заменик директор на Агенцијата за странски инвестиции

Активистички
Пример на комбинирање политичка пропаганда со (не)прикриено рекламирање? Има и коментари од типот „...за пофалба е...“
http://www.press24.mk/hristijan-ilievski-nov-zamenik-direktor-na-agencijata-za-stranski-investicii


29 - 08 - 2013


ЗА

Зголемен бројот на абортуси, пет девојки се премислиле

Даниел
Хаџилега тврди дека нема посебни формулари. Тогаш таа јавно изјавува дека Клиниката за гинекологија во Скопје, каде што е директорка, дека го крши новиот Закон за прекинување на бременоста. Тогаш Тодоров нека и пушти инспекција и да ја санкционира.
http://dnevnik.mk/?ItemID=E8AE910526451D42BC702FB18EDA4134


29 - 08 - 2013


ЗА

OTO – Нова холивудска секта

Небојша Костоски
Со овој напис, овој медиум директно, безобразно и неодговорно ја деградираше честа на членството и пласираше заблуда во која се изнесени купишта лаги и клевети. Редот О.Т.О не е никаква сатанистичка секта, туку иницијациско тело чии членови изучуваат најразлични езотериски пракси како кабала, јога, ритуална магика и слично. Редот е основан во 1895 година од Карл Келнер - австриски индустријалец и масон од највисок ранг.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=84401EF11F11BE45A4712E79DB611FE8


28 - 08 - 2013


СТРАНА 301 of 309« ПРВА...102030...299300301302303...ПОСЛЕДНА »

Претплатете се за најнови вести