verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

ВЕЛОСИПЕД ВОЗАТ САМО 1,4 ОТСТО СКОПЈАНИ, ДРУГИТЕ ТРПАТ МЕТЕЖ

Точакољубец
Која е таа студија каде податокот е дека 1.4% од скопјаните возат велосипед? Државен завод за статистика не ја води таа статистика, недостига референца до студијата на Град Скопје. Кои (и какви) се тие прелиминиарни пресметки за должината на велосипедските патеки? Недостига референца од каде е изваден податокот за должина на мрежа од 80 (60+20) километри. Освен тоа, Град Скопје со проширувањето на булеварите, со реконструкциите на улиците и на тротоарите секогаш прави услови за непречен велосипедски сообраќај. - може да се проверат новите проширувања, дали оваа изјава е точна. во целост е завршена патеката на десниот брег - не е точно, има голем (долг) прекин во центар под х.Холидеј ин. Се прошируваат улиците, се додаваат ленти, преоѓаат во булевари. Како ќе се зголеми користењето на јавен (алтернативен) превоз со нови сообраќајни ленти за коли? Недостига податок поврзан со насловот. Колку новите проширувања на улици вклучуваат и велосипедски ленти.
http://dnevnik.mk/?ItemID=F802CE9474851B46B381F05A02852A62


14 - 03 - 2014


ЗА

Деветгодишниот Јован знае зошто не се поднесувале Сандански и Александров

Л.Д.
Во нормална држава на ваквите деца им се обезбедува професионална помош, а кај се глорификуваат... Видете што зготвила ДПМНЕ-овската кујна - „Но, приказната за Kенеди завршува уште потрагично оти неговата вдовица се премажи за грчкиот милијардер Оназис“... Ужас!!!
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=5B5A3CE542A4724B9A5798BD8C14757C


13 - 03 - 2014


Претплатете се за најнови вести