verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

“Родителите” на Синиот ангел: Ова е парот кој ја киднапирал малечката Марија

Елвис Шаќири
Точка не смее да ги квалификува овие луѓе како "киднапери" затоа што сеуште не се осудени. Многу често нашите медиуми кога ги превземаат информациите од други портали или медиуми делумно ги преведуваат и додаваат свои зборови. Доколку Точка се огласи дека ваквиот текст е само превземен тогаш, во ниту еден портал нема да најдете дека тие се КИДНАПЕРИ туку осомничени за киднапирање. Исто така доколку го превзеле текстот треба да ни дадат соодветен линк. Поздрав
http://tocka.com.mk/1/108672/roditelite-na-siniot-angel-ova-e-parot-koj-ja-kidnapiral-maleckata-marija


22 - 10 - 2013


ЗА

УРБАНА МИСТЕРИЈА: Старо Скопје имало тајни ходници

Покојо
Која е целта на оваа вест. Ништо не кажува, изворот е у Австралија, не истражиле и не прашале никој друг евентуален сведок пред да ја објават... Ова е можен спин за да се оправда тоа што се пуштија муабети дека сега се гради подземен ходник кој ќе биде заден излез од Собранието на РМ до сеуште неизградената катна гаража карши Бристол.
http://www.telegraf.mk/aktuelno/51211-urbana-misterija-staro-skopje-imalo-tajni-hodnici


21 - 10 - 2013


ЗА

5 бизниси…х

Киро Велковски
Абе ај... Ни имиња ни извори.
http://faktor.mk/archives/78722?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=top-pet-biznisi-vo-makedonija-osudeni-na-neuspeh


20 - 10 - 2013


ЗА

Фото: Откриеана 700 години стара вампирска гробница

Демиан
Написот наведува извор на информациите друга веб страна ( http://iluzionist.com.mk/ ), каде што не се наведува ниеден официјален извор на информации. Написот не го наведува директниот линк до изворот на информациите. Во написот се наведува дека дописник на МИА ги има усен извор на инфромациите, а притоа нема референца до официјално објавена вест на МИА. Уште еден проблем е дека е наведено дека написот е напишан едноставно од Емилија. Но, всушност написот е целосна копија на текстот присутен на http://iluzionist.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=585:-700----&catid=14:misterii&Itemid=30
http://www.puls24.mk/galerii/foto/fotootkriena-700-godini-stara-vampirska-grobnica


15 - 10 - 2013


ЗА

Скопје во 2049 ќе биде град без луѓе!

А. Методијевски Карадакоски
Содржината на текстот е со можна тенденција за предизвикување на паника, а крајот на текстот и наведениот извор не претставува сигурен извор на информации и како таков општо земено предизвикува научна и општа дезинформација.
http://zase.mk/skopje-vo-2049-k-e-bide-grad-bez-luge/


12 - 10 - 2013


СТРАНА 270 of 290« ПРВА...102030...268269270271272...280290...ПОСЛЕДНА »

Претплатете се за најнови вести