verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

Том и Џери цензурирани поради расизам

Маја Тошевска
Не се прави разлика меѓу поимот цензура употребен во насловот и автоцензура - која всушност се случила. Од текстот се гледа дека самиот издавач направил одлука да не ги вклучи спорните цртани. Дури може да се постави прашање дали тоа не е автоцензура, или легитимна уредувачка политика (освен ако не тврделе дека колекцијата ги содржи сите?)
http://www.plusinfo.mk/vest/102449/Tom-i-Gzeri-cenzurirani-poradi-rasizam


13 - 08 - 2013


СТРАНА 268 of 272« ПРВА...102030...266267268269270...ПОСЛЕДНА »

Претплатете се за најнови вести