verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

ЗА

Во Радовиш човек гласал покрај комбе во име на 30 гласачи

Kire
Ве молам Проверете ја оваа информација, дали е аргументирано докажана односно е соодветна новинарска објава. Затоа што сметам дека влијае на јавното мислење за време на изборите.
http://www.plusinfo.mk/vest/134782/Vo-Radovish-chovek-glasal-pokraj-kombe-vo-ime-na-30-glasachi


27 - 04 - 2014


ЗА

Овие ОГРОМНИ луѓе ги граделе пирамидите во Египет (24.04.2014)

Jordan
Оваа „вест“ ја објавија повеќе „медиуми“ за некакви џинови што ги граделе пирамидите. Премин додава и верски шлаг. Инаку, ова е обична лажна вест (http://www.snopes.com/photos/odd/giantman.asp)
http://preminportal.com.mk/content/view/14481/71/


26 - 04 - 2014


Претплатете се за најнови вести