verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Основен суд Скопје 1: Повик за средба со новинари за измените на ЗКП

on 23 - 01 - 2014       
Овој напис го има и на: Албански

На 20.01.2014. Основниот суд Скопје 1 го објави следното соопштение во врска со промените на Законот за кривична постапка (ЗКП) кои стапија на сила од 1 декември 2013 година:

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Се известуваат сите заинтересирани новинари дека на 23.01.2014 година во 12:30 часот во сала 1 ќе се одржи средба за нивно информирање во врска со новините во кривичната постапка согласно одредбите од новиот ЗКП, како и досегашните искуства на овој суд од започнувањето со примена на овој закон.

Со почит,

Канцеларија за односи со јавност при  Основен суд Скопје 1 Скопје

osnoven sud skopje 1
На 16.01.2014. Сервисот за проверка на факти од медиумите ja објави новинарската лекција „Законот за кривична постапка – нова брана за пристапот до информации“ од Саше Димовски. Лекцијата во меѓувреме ја пренесоа и:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Претплатете се за најнови вести