verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Најпопуларни вести на македонскиот интернет – 13.09.2013

on 13 - 09 - 2013       
Овој напис го има и на: Албански

vest 001 20130913

(Mediasense ИСВМ, 13.09.2013) – Ова се трите најпопуларни вести на македонскиот интернет во изминатите 72 часа според бројот на Фејсбук активности што ги имаат генерирано.

Листата ги опфаќа вестите од сите рубрики освен Забава и Спорт, а вклучени се вести од 120 портали од најразлични провениенции:

1. Македонци, јебали сте матер кошарци!

959 допаѓања – 255 споделувања – 157 коментари – објавено 12.09.2013 – Бркај работа

2. Колумната на Путин за Њујорк Тајмс

850 допаѓања – 223 споделувања – 65 коментари – објавено 12.09.2013 – Off.net.mk

*3. По четири години во кома се врати во училиште – запознајте го детето херој од Струга

824 допаѓања – 45 споделувања – 34 коментари – објавено 11.09.2013 – Прес 24

 

Поединечни категории:

а.) Вест со најмногу допаѓања: Македонци, јебали сте матер кошарци! – Бркај работа, 959 допаѓања

б.) Вест со најмногу споделувања: Џон Илија Апелгрен: За Кили, за канабис… – Република, 264 споделувања

в.) Вест со најмногу коментари: МВР: Ги уапсивме паркобраните за да ја одбраниме демократијата – Бриф 250 коментари

 
* (Напомена: Веста на 3 позиција е дел од кластер на 5 слични или идентични вести кои севкупно имаат:  2.999 допаѓања, 151 споделување и 117 коментари. Еве ги линковите до вестите од целиот кластер: 
По четири години во кома се врати во училиште – запознајте го детето херој од Струга – 824 допаѓања – 45 споделувања – 34 коментари – пред 2 дена – Прес 24
По четири години кома, Јован се врати на училиште – ги препознал сите… – 812 допаѓања – 43 споделувања – 31 коментари – пред 2 дена – MK News
Ова е дете-херој: По четири години кома, Јован се врати во училиште – 662 допаѓања – 30 споделувања – 25 коментари – пред 2 дена – Курир
Чудото од дете Јован: Ги познав сите мои другарчиња со кои учев – 479 допаѓања – 18 споделувања – 12 коментари – пред 2 дена – Точка
Јован од Струга се врати на училиште по 4 години кома – 222 допаѓања – 15 споделувања – 15 коментари – пред 2 дена – Денешен)

Извор: Grid.mk, состојба во 17.00 часот на 13.09.2013

 

(Mediasense, ИСВМИнформативен сервис на вести за медиумите, пробна верзија)

Претплатете се за најнови вести