verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

МЕДИУМИТЕ И ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА: Избор написи на проф. Мирјана Најчевска во 2015 година

on 30 - 12 - 2015       
Овој напис го има и на: Албански

 

Проф. Мирјана Најчевска. Фото: photobucket
Проф. Мирјана Најчевска. Фото: photobucket

 

1. Стапицата на незнаењето: Медиумите и новиот универзитет (22. 12. 2015)

2. Медиуми = партиски гласила (За новата анкета на ИРИ) (30. 11. 2015)

3. Закон за заштита на приватноста: Кога уставот ќе стане „тоалетна хартија“ (17. 11. 2015)

4. Изборот е основно човеково право  (09. 10. 2015)

5. Неодговорените прашања за пасошот на Мијалков (08. 10. 2015)

6. Бегалци, мигранти и ксенофобија во македонските медиуми (04. 09. 2015)

7. Многу неодговорени прашања за смртта на загинатите полицајци во Куманово (17. 06. 2015)

8. Информациска пренатрупаност во аферата прислушувањето (07. 04. 2015)

9. Што може или не може да направи народниот правобранител (17. 02. 2015)

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Претплатете се за најнови вести