verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Силвана Жежова

Кога новинарот е „лекар“ и пишува дијагнозa!

на 11. 12. 2015 | |

[Рецензија: Стевчо Јакимовско доживеал срцев удар] 

  Во текстот се изнесуваат невистинити информации за здравствената состојба на градоначалникот на Општина Карпош и претседател на ГРОМ, Стевче Јакимовски, за што е објавен и демант од кабинетот на градоначалникот. Веста е непроверена, а не оддава чувство ниту дека се сакало да се земе изјава и со тоа да стане посодржајна. Линк до оригиналниот напис: Стевчо Јакимовско доживеал срцев удар Датум и време на објавување: 05.12.2015 Датум на рецензирање: 10.12.2015 Рецензент: Силвана Жежова   НЕВИСТИНИТА ИНФОРМАЦИЈА Текстот се осврнува на здравствената состојба на градоначалникот на Општина Карпош, а притоа нема ниту еден релевантен извор што ќе потврди дали Стевчо Јакимовски навистина бил на домашно лекување, а потоа, наводно, бил згрижен и на приватна

Претплатете се за најнови вести