verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Веле Митаноски

Зошто Вевчани и вевчанци се толку често интересни за медиумите

на 8. 10. 2014 | |
 

Не е сосема најјасно зошто Вевчани, од толку многу населени места, прилично често е во медиумите и зошто токму ова место генерира толку голем новинарски интерес, како ни зошто статиите кои пристигнуваат оттаму се толку интересни за пошироката јавност. Одговор на ова прашање можеби може да даде специфичното минато на Вевчани, кое оди длабоко во времето и во кое печалбарството и влијанијата кое тоа ги носи со себе, играат

Претплатете се за најнови вести