verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Tamara Resavska

Конкурс за поддршка на акции од мрежи на граѓански организации

на 16. 12. 2014 | |
Фондацијата Метаморфозис во рамките на проектот „Мрежа од граѓански организации за ефикасно активно учество“, кој се спроведува во партнерство со Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), со финансиска помош од Европската унија преку програмата „Поддршка за зајакнување, одржливост и развој на активно граѓанско општество“, објавува: К О Н К У Р С
за поддршка на акции од мрежи на граѓански организации Преку конкурсот ќе се обезбеди поддршка за локални проекти од мрежи на граѓански организации преку доделување 6 мали грантови во износ од 1500-2500 евра со цел активно вклучување на граѓаните  во работата на локалната самоуправа вo Скопје, Тетово, Дебар, Велес, Штип и Струмица. Грантовите ќе бидат доделени на граѓански организации регистрирани во РМ според Законот за здруженија на граѓани

Претплатете се за најнови вести