verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Сања Атанасовска

Странските новинари со многу неофицијални информации за кумановските настани

на 25. 06. 2015 | | sq
  Куманово – на местото на настанот. Фото: Сања Атанасовска  

Секогаш сум имала впечаток дека новинарите, кога ќе се најдат во странска земја, во време на судири, известуваат поинаку отколку кога би биле во своја земја. Многу повеќе има процени, впечатоци, отколку точни информации, вели Гордана Бјелетиќ од „Н1“.

  Пишува: Сања Атанасовска   Од денешна перспектива, странските новинари што известуваа за кумановските настани од 9 и од 10

Освежување на медиумската сцена во Куманово

на 10. 05. 2015 | |
Куманово – нови медиуми, но дали со независни уредувачки политики. Фото: С. Атанасовска   Последнава година во Куманово се отворени три нови медиуми, што за публиката и за медиумскиот простор претставува освежување.   Пишува: Сања Атанасовска   На 12 јули 2014 година, со работа почна локалното радио „Бум“, на 28 декември лани почна со работа регионалната телевизија „К3“, а од 1 април вести емитува и новата локална телевизија „Плус“. Регионалната

Претплатете се за најнови вести