verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Сервис за проверка на факти од медиумите

Проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија
USAID Logo

Пресудата на ЕСЧП медиумите треба да ја искористат во заштитата на човековите права

Како да се искористи пресудата на Европскиот суд за човекови права?Фото: francois schnell/Wikipedia, 2011
Пресудите на Европскиот суд за човековите права (ЕСЧП), претставуваат моќна алатка во рацете на медиумите во остварувањето на нивната контролна улога во општетсвото и посебно контролата над власта

Рецензии

Не смее ли Јанева да оди во „велнес-центар“?!

[ЕКСКЛУЗИВНО ФОТО: Катица со пари на народот, покрај базен ги релаксира облините!]     Текстот што е предмет на оваа рецензија е далеку од новинарски напис. Тој е коментаторски и тенденциозен и има цел да ја дискредитира специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева. Тврдењата во овој текст се неосновани и тој е едностран, бидејќи нема изјава од засегнатата страна. Самиот наслов на текстот е недоличен, бидејќи во него се коментира физичкиот изглед на специјалната обвинителка, што е невкусно и воопшто не е предмет на јавен интерес. Линк до оригиналниот напис: ЕКСКЛУЗИВНО ФОТО: Катица со пари на народот, покрај базен ги релаксира

Анализи

Новинарски лекции

Колумни

geograph-2925353-by-christine-matthews

Фушерска држава

Распадната куќа. Фото: Christine Matthews   Фуш насекаде околу нас. Од медиуми, преку „Скопје 2014“

Претплатете се за најнови вести